Opleidingen voor iedereen
Leer bij ga vooruit

"Zo kreeg ik terug plezier in mijn werk"

Frank (48) vond nieuwe motivatie – én geluk – in zijn werk dankzij ons traject Jobverfijning. We laten hem aan het woord.

undefinedWilt u met goesting aan het werk? Uw vaardigheden (nog) beter inzetten in uw job? Of u zoekt een oplossing voor datgene dat u minder graag doet in uw job? Cevora zet u op weg met het traject Jobverfijning. Hoe het eraan toegaat? Dat laten we een deelnemer vertellen.

Cevora: Dag Frank, vertel eens hoe je bij ons bent terechtgekomen?

Frank: Begin maart kreeg ik een e-mail van Cevora met het voorstel om een traject Jobverfijning te volgen. De slogan Maak van de job die u hebt, de job die u wilt sprak me erg aan, omdat ik mijn werktevredenheid en motivatie wilde verbeteren.

Met de toestemming van mijn werkgever schreef ik me dadelijk in. Een paar dagen later telefoneerde een Cevora-medewerker me al om enkele praktische afspraken te maken. Ik kreeg ook huiswerk, wat ervoor zorgde dat de eerste gespreksronde vlot verliep.

Cevora: Wat voor huiswerk was dat?

De resultaten van de vragenlijst kwamen echt overeen met wie ik ben.Frank: Heel interessant vond ik de zogenaamde Radar-vragenlijst. Dat is een enquête met meerkeuzevragen waarbij je een beter inzicht krijgt in je eigen motivatie- en attitudekenmerken op het werk. Ik geef toe dat ik vaak sceptisch sta tegenover dit soort psychologische analyses. Maar de resultaten, die ik nog dezelfde dag kreeg, kwamen echt wel overeen met wie ik ben.

Cevora: Hoe is je traject verder verlopen?

Frank: Na het invullen en doorsturen van alle documenten belde consulent Wim Thielemans me op om de drie sessies van telkens twee uur vast te leggen. Omdat ik al wat voorbereidend werk had gedaan, hebben we tijdens de eerste sessie niet veel tijd besteed aan het kennismaken. We konden dadelijk van start gaan met de kern van de zaak, mijn verwachtingen bespreken en een taakanalyse opstellen. Dat is een check-up van mijn huidige functie en taken.

Cevora: Wat heb je geleerd uit het traject?

Frank: Tijdens het traject heb ik aan jobcrafting gedaan. Via een schematische voorstelling kwam ik al heel snel te weten wat mijn energie vreet én wat mij energie geeft in mijn huidige job.  Ik merkte al snel dat door een paar kleine wijzigingen te maken in mijn dagelijkse routine, ik veel meer tijd kon vrijmaken voor dingen die ik graag doe. Bovendien had dit een positieve invloed op mijn stakeholders. Een win-win situatie dus!

Cevora: Welke acties heb je al ondernomen?

Ik raad jobverfijning iedereen aan voor een dosis plezier in zijn werkFrank: Tijdens de sessies werd het duidelijk dat ik het heft zelf in handen moest nemen. Een gesprek met mijn leidinggevende was een eerste stap, maar ook het herschikken van mijn taken en het toepassen van enkele eenvoudige tips kunnen het verschil maken. Zo probeer ik minder boeiende taken af te wisselen door mijzelf te belonen met aantrekkelijke uitdagingen.

Ik merk alvast het verschil en heb nieuwe energie geput uit dit traject. Ik kan het iedereen aanraden die terug een dosis plezier in zijn werk wil krijgen!